Monday, September 27, 2010

Kolm kleiti ühe neiu riidekapist.

Ahoi! Kleite peab palju olema, varemgi juba mainitud. Siin on kolm ilusat kleiti, mis ootavad kandjat. Esimene neist on pruuni -ja roosaõieline, viskoosist, õlapaeltega ning altosast kergelt laienev.



Kleit maksab 45 kr. Suurus on 42. Samas, alati on võimalik vöö peale tõmmata:)
Teise kleidi materjal: 95% viskoos, 5% elastaan. Mõnus sirgelõikeline kleit kahe tasku ning reguleeritavate õlapaeltega. Rinnaesisel ning seljal kolmnurksed augud. Rohekad toonid domineerivad. Kanna sukkade, retuuside või teksadega. Reguleeri pikemaks või lühemaks, lisa alla mõni roheline pluus ning tulemus on suurepärane!


 Kleit maksab samuti 45 kr. Nüüdseks juba auväärse omaniku leidnud!

Kolmas kleit on ära käinud Itaalias ning näeb siiamaani suurepärane välja. 97% puuvill, 3% elastaan. Hõlmikstiilis, nööbiga kinnitatav kleit. Taskud mõlemal rinnaesisel ning seelikuosal. Värvus: khakiroheline. Kaasa saab edeva rohelise riideriba, mida kasutada vööna, samuti originaalvöö.




See kleit maksab 65.-

-Mer

Sunday, September 26, 2010

Lemmikutele

Esimesi lemmikloomadele mõeldud riideid meisterdasin ma juba kümneselt. Tegin toona kassile botikud ja püksid, millest ta umbes täpselt kahe sekundiga välja hüppas ning laua alla peitu kablutas. Eks ma olin suuresti nördinud ja jätsin asja sinnapaika. Järgmine katsetus oli umbes viis aastat hiljem, kui meie väike koer talvel suure pakasega värisema kippus. Eks see ürp, mille ma vanadest adidase dressidest komponeerisin, oli üsna algeline, ning Paffy polnud sellest erilises vaimustuses, aga ajas asja ära... Ja nüüd on mul omal väike nähvits. Teda ei paista need riided üldse häirivat.


Luckyle on peaasjalikult riideid vaja selleks, et ta väljas jalutades poriseks ei saaks. Külm tal talvel tavaliselt ei ole, aga lumi kipub ta karvadesse kinni jääma. ja sinna lumepalle pakkima.. See ruuduline on üks mu leiutistest. Tükk tööd oli lõike välja mõtlemisega.



Aga hakkama sain. Istub kenasti ja annab liikuda. Käppade juures ja kaela ümber on soonik, et paremini ümber hoiaks.


Seljal on lukk, seega ei ole raskusi selga toppimisega. Kapuuts ja taskud on niisama, moe pärast, et  näeks välja ikka nagu päris jope.


Talvehooajaks tegin kombeka :) See on veekindel ja sooja vatiinist voodriga.


Säärtel on helkurpaelad, et pimedatel õhtutel jalutades nähtav olla. Kaela ümber ja käppade juures jällegi soonikud.


Vestikene.



Pärast pikaaegset pettumust kassi riietamisega katsetasin ma siiski korra veel... ja ennäe! Miška ei osutanud vesti kandmisel mingisugust vastupanu.


Kuigi, näost paistab ta siin küll maru solvunud.




Igatahes ei takistanud see vestikene tal tegemast oma lemmiktoimetusi, milleks on söömine ja magamine ja mida ta antud  pildil samaaegselt harrastab.

- Ann.

Saturday, September 25, 2010

Seelik.

See siis rahvatantsu trenni tarbeks :) Mitte mulle. Ma oskan ainult Kaera-Jaani, kui sedagi.


Seeliku allosa on hästi langevast siidiriidest ning ülaosa venivast trikooriidest ja seda saab alla keerata.



Alläär on sisse pööratud ja kahe õmblusega tepitud.



- Ann.

Friday, September 24, 2010

Oi neid kleite!

Igal naisrahval peab vähemalt üks kleit olema. Aga, mida rohkem, seda uhkem. See siin oli kunagi algselt seelik. Ja siis ma tuunisin teda.


Panin veniva riide otsa; et paremini seljas püsiks, õmblesin õlapaelad külge; et nunnum oleks, krookisin paelte õmbluse vahele pisut satsi ka. Ja ma armastan nööpe :)




 Selja taga on lips. Ega sellel muud otstarvet ei ole, kui niisama iluks lehvida. Materjal on ikka häsi õhuline ja kerge. Seda venivat osa mu õmblusmasin eriti ei tolereeri - tahab lokkida ja vahele jätta, aga siis tuleb Memme soovitused kasutusele võtta. Niisiis, õmblejad, siin on teile mu vanavanaema nipp: kui masin ei soostu materjaliga koostööd tegema, siis tuleb läbi paberi õmmelda. Ajalehest ribad kõlbavad väga hästi. Aga sel juhul tasuks enne õmblema asumist kindlasti traageldada...



Selliseid lihtsaid kleite on ka võimalik igasugu käes olevate vahenditega meisterdada. Mõnest vanast seelikust või kleidist. Antud isend on küll uuest kangast. Üleval oleks nagu maika ja all voltidega seelik.




Seelikuosa on pealt tepitud, et see veidralt punni ei jääks. See pealmine õmplus aitab tal paremini alla langeda. Kandid ja õlapaelad on samast riidest, mis allosa.



Neid ja igasugu muid võin teha. :)

- Ann.

Thursday, September 23, 2010

Veel haaremipükse!

Need haaremi püksid meile maitsevad :) Nagu piltidelt näha, on parameetrid järgmised:  hiiglama suur ja põlvini ulatuv tagumik ning laiad lehvivad sääred. Aga et mitte nii gigantne välja näha, on neil värvli osa venivast materjalist ning tõmbab hästi keha ligi (umbes nagu rasedate püksid). Värvel on pikk ja seda saab alla keerata, aga kui soovi on, võib ka nabani tõmmata. Säärte all ääres on kumm.
Siin siis veel mõningad näidised.


Hallid, hõbedast triipudega, õhemat sorti riidest.


Pisut edevamad, sebra mustrist värvliga.


Põlvedeni. All ääres on venivast riidest (sama, mis värvel) mansetid.

Mütsid.

Ammu teada tõde, et 80% kehasoojusest väljub pea kaudu. Niisiis, talv tulekul ja pea vajab polsterdamist.


I proudly present: soe kõrvade ja voodriga kootud müts. Mul ei õnnestunud kuidagi oma pead pildistada, aga need on mu katsetused.


Muid mütse on ka. Saab igas värvis ja iga triibuga.




Jamaica edition :)




Nagu ikka, kujuneb hind erinevatest asjaoludest. Kui on oma lõng, siis odavam. Kõrvade ja voodriga müts on nii umbes 150 krooni ja teised 100 krooni. Aga kõik on läbirääkimiste küsimus.

- Ann.

Pisut hippi ja hoppi ehk suure kapuutsiga kleit-pusa

Tegu on massiivse kapuutsi ja meremehe mustriga pusa-kleidiga. Kellele kuidas kõneleda meeldib. Nimetame asju siiski tavalistele inimestele tuttavate terminitega... (loe: mulle ei meeldi sõna tuunika).



Omal ajal öeldi taolise asjanduse kohta nahkhiire lõige, aga kes seda teab mil moel 80ndate saavutused tänapäevastatud on. Ühesõnaga pole kleidile eraldi käiseid külge õmmeldud vaid need on kogu ürbiga ühes tükis. All ääres on mõned sissevõtted ja siis see lai riba, et kleit suure tuule käes üle pea ei lendaks :). Varruka otstes ja kapuutsil on kandid, et nad kenasti vormis püsiksid.



Materjal on veniv. Trikooriie. Saab ka muust, aga sel juhul ei pruugi ta nii hästi kehasse jääda ja kukkuda. Võib teha ka pikema/lühema, suurema/väiksema :)




... ja kuidas ma sain paela unustada! Mulle meeldivad paelad. Ja selle gängstaräpi pusa-kleidi kapuutsile ka.

Hind kujuneb asjaoludest. Kui materjal ise tuua, siis on loomulikult odavam. Sellise hind oleks 180 EEK-i (seal sees on materjal, niit, kandi paelad, aeg, minu töötasu, masina kulu ja elekter)

- Ann.

Ehteid.

Teen vidinaid asjust, mis ette jäävad. Olgu nendeks siis fotonegatiivid, jõuluehted, lihtsalt pärlid-kuulid, patsikummikuulid, kastanimunad, teokarbid, nööbid...you name it. Tegelikult on põhimõtteks: mida rohkem seda uhkem, kuid hoian end siiski tagasi - kõigile ju suured-suured vidinad ei meeldi. Edaspidi kraami, mis on veelgi omapärasem ja kihvtim.

-Mer